MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

RODINNÉ MASÁŽNÍ A RELAXAČNÍ STUDIO V POSTŘELMOVĚ
Hana a Tomáš Třetinovi

Přijďte na chvíli "vypnout", zapomenout na starosti a nechat se hýčkat. Nabízíme masáže, relaxace v ojedinělém rezonančním lůžku, přípravu osobního harmonizačního parfému z kvalitních éterických olejů... Klademe důraz na maximální soukromí a pohodlí, vystavujeme dárkové poukazy podle Vašeho přání. www.inspiracezdravi.cz

Alarmy, kamery, centrální vysavače, Olomouc, Hodolanská 41, tel:605251710

Nabízíme komplexní řešení zabezpečení pro jakýkoliv objekt, drátovým i bezdrátovým systémem. Kamerové systémy. TV digitální a družicový příjem. Slaboproudé instalace. Kompletní dodávky centrálního vysávání Electrolux. www.safron.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Gólovou přetahovanou Olomouce se Zlínem rozhodlo prodloužení

Už ve třetí minutě se trefil Roberts Bukarts, Hanáci ale velmi rychle odpověděli dvěma brankami. Nejprve srovnal krok Marek Laš, do vedení poslal Koho

Post

Dukla si z Olomouce veze porážku

Hanáci zápas zvládli bez potíží a připsali si další tři body. Pražský výběr mančaft trenéra Václava Jílka nepustil k ničemu a po dvou gólech Jakuba Pl

Post

Anonym oznámil bombu ve škole v Olomouci

V pátek krátce po deváté hodině přijali policisté anonymní oznámení o uložení bomby v budově základní školy na ulici 8. května v Olomouci. Následoval

Reklama

Reklama

PARTNEŘI

artDUCKART Koyo Bearings Česká republika s.r.o. garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz www.inspiracezdravi.cz www.sadrokartonywisner.com Baletní škola Irina Popova Olomouc safron

REKLAMA