MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
4.12.2018

Papriková polévka

Dnes si připravíme výbornou paprikovou polévku, která má neobvyklou chuť díky pečené zelenině a kešu oříškům.

Suroviny

750 g červených paprik/kapií
500 g rajčat
200 g lilku
150 g cibule
300 ml vody/zeleninového vývaru
2–3 stroužky česneku
100 g másla
200 g kešu
100 g jarní cibulky
sladká červená paprika
pepř
tymián
dračí dech
cayenský pepř

Postup přípravy

Rozehřejte si troubu na 160 °C. Na pekáč vyložený pečicím papírem položte papriky, lilek a nakrojená rajčata. Pečte cca 25 minut. Kešu dejte do nádoby na pečení a vložte do trouby.

Pečte cca 15 minut do hezké hnědé barvy. Nakrájejte si jarní cibulku. Vychladlé opečené kešu rozdrťte v hmoždíři s kapkou olivového oleje.

Rozdrcené a osolené kešu smíchejte s jarní cibulkou a dejte stranou. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na malé kostičky.

Na rozehřátém másle ji nechte zesklovatět. Přisypte červenou papriku a zvolna orestujte. Pokud byste pekli papriku na vysokém plameni, zhořkne. Zalijte vodou nebo vývarem.

Z trouby vyndejte rajčata a vykoupejte je ve studené vodě. Vyřízněte „bubáka“ a vhoďte do základu polévky. Papriky s lilkem vyndejte z trouby.

Svlékněte je ze slupky a očistěte od vnitřních semínek a stopky. Vložte do základu polévky. Lilek zbavte stopky, rozkrájejte a vhoďte do základu polévky.

Směs chvilku povařte a následně rozmixujte na jemný krém. Dochuťte česnekem, solí, pepřem, tymiánem, případně, pro milovníky pálivějšího jídla, cayenským pepřem nebo výbornou směsí dračí dech.

Pokud se vám bude zdát polévka kyselá, doslaďte ji cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Alarmy, kamery, centrální vysavače, Olomouc, Hodolanská 41, tel:605251710

Nabízíme komplexní řešení zabezpečení pro jakýkoliv objekt, drátovým i bezdrátovým systémem. Kamerové systémy. TV digitální a družicový příjem. Slaboproudé instalace. Kompletní dodávky centrálního vysávání Electrolux. www.safron.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

Podzimní mlsání na hradě Šternberk

V sobotu 19. října 2019 se ponese hradem Šternberk vůně dobrého jídla, neboť na tento den se připravuje gurmánský festival - PODZIMNÍ MLSÁNÍ. Stejně j

Post

Nedočkavý pacient vykopl dveře na traumatologii

Oznámení o agresivním pacientovi, který poškodil dveře na oddělení urgentní příjmu – traumatologii ve fakultní nemocnici, řešila ve středu po poledni

Post

Paseka má novou louku. Pomůže s léčbou pacientů

Novou „kolegyni“ mají lékaři, kteří pečují o pacienty v Odborném léčebném ústavu v Pasece na Olomoucku. Je jí Sluneční louka, díky jejímž úpravám teď

PARTNEŘI

safron www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz energy.akcenta.eu

REKLAMA